Friday, 17 May 2013

Kisah Kerja:Jadi Penceramah.....bleh cayer???

Kalau tengok tajuk macam kelakar kan....yer la saya ni jenis darah gemuruh....... lagi-lagi bila berhadapan dengan orang ramai.......

Minggu lepas dapat jemputan dari TNB untuk bagi ceramah pasal keselamatan kerja pengorekkan jalan... hihihhihihihihi...ini kes utilities la ni kan.... saya jaga bab services...selain TNB, utulities lain cam SAJ, TM & TELCO pun saya cover...almaklum diorang ni suka korek jalan JKR tanpa kebenaran.... kalau ada pun selepas korek tu tak dibaiki sepertimana syarat-syarat yang kami telah sertakan dalam surat... so kali ni pihak TNB minta JKR bagi taklimat penuh.....

Bos minta saya bantu En. Syafiq (jurutera senggara) untuk taklimat tersebut... walaupun orang-orang TNB dah familiar dengan saya....tp...dub dab...dub dab tu ada... ingatkan sikit2 peserta.... sekaliiiiiii!!!!!!!!!!!! amekkkkk kawwww!!!! peserta ramai le.... dengan kontraktor skali ko nyahhhhhh.... fuhhhhh berpeluh kat dalam...sejuk kat luar... hakhakhakahahak........mula-mula jer...lepas tu leh buat-buat lawak lagi.....
dan akhirnya dapat bagi la taklimat...& En Shafiq meneruskan tajuk yang lain.....

apa pun suh En. Syafiq bg opening dulu... gambar-gambar yang lain lupa nak snap... kami gi bertiga.... sebenarnya bukan level saya untuk bagi taklimat...tapi dah bos arahkan... kan "saya yang menurut perintah"...

bukti.......hihihihi.....





minta En. Shafiq buat opening sementara saya
setup apa yang perlu untuk taklimat........



ni cenderahati from TNB..
nak tau apa dalam kotak???
VVVV
VVV
vvv
v
v
v
v
ni la isi dalam kotak tu....
terima kasih kerana berkerjasama......



2 comments:

raihansalleh said...

hebat!cayalah akak..

lily ali said...

raihan....gegel lutut atas stage tu tau....hihihihihihihihi