Wednesday, 10 June 2015

Kisah Kami:Cuti Sekolah (Part II - Bukit Tinggi)

Assalamualaikum......

kita sambung citer pasal gi holiday.....

After check out dari Janda Baik, kami terus kan perjalanan ke tempat tujuan asal..... BUKIT TINGGIIIII!!!!!! KAMI DATANGGGGG!!!!.

dari Janda Baik nak ke Bukit Tinggi takla jau sangat rupanya..... cuma nak sampai ke Bukit Tinggi tu agak mencabar sket sebab kita terpaksa mendaki bukit (naik keta la kan....)

banyak tempat yang best kat Bukit Tinggi tu...cuma semuanya berbayar..... okla.... anak-anak pun hepi... perancangan ke Bukit Tinggi dah lama... cuma ada jer halangan.... so kali ni tercapai hajat...

come..... kita tengok apa yang menarik....



dah nak sampai...




kami tengok haiwan dulu.....
tiket RM4 jer...












boleh bagi haiwan makan......








boleh main kejar-kejar dengan arnab....













jom ke Colmar.....





harga tiket ker Colmar...




ok... pintu masuk ke Colmar...









macam dekat over sea plak....




see...







yeayyy dah sampai...




kita posing dulu....





konon-konon dah sampai over sea..





Dely merajuk....
asyik snap gambo je katanya...
anak....oh...anak...




kami dah nak masuk....





wahhhh...memang macam tempat sebenar...





here we are...








sangat menarik..



mula-mula jual mahal.....
sekali dah naik....gelak tak hengat....



ecehhh...konon-konon berbulan madu di over sea.....
sebenarnya kat Malaysia ni banyak sangat tempat-tempat menarik
boleh dilawati....
kat Malaysia belum habis pusing dah sibuk nak ke luar negara...
ntah apa yang dibangga2kan dengan negara luar....




persembahan akrobatik



kenangan...




jom kita lawat keseluruhan tempat..




mau check in disini ka bos????





sini?????





jom...kita ke tempat lain pulak....










kuda terbang... kakak 


ok bye Colmar....




bos.....jangan la serius sangat...
tau la dah penat hihihihih...





nice place....




dapat juga akhirnya snap dengan budak bertuah ni...






ke Japanese Village



makkkk aiiiii kena panjat tangga dan panjat bukit...
dah tak dibenarkan bawa keta...
keta park kat bawah...














kita ke sini dulu....




tenang dan nyaman...



apa yang ada kat botanical gerden..





















































baru la ke Japanese Village...















merajuk...penat....




macam betul2...




pakaian tradisional Jepun..
KIMONO...




arigatogozaimas.....









sepatutnya banyak lagi tempat di perkampungan Jepun ni..
oleh kerana makin ramai orang yang datang ke kawasan ni, 
so kami mengambil keputusan untuk turun...
next time kita kasi pusing habis....
















jom balik.....





kat mana????
kat kampung sawah plak....
dari Bukit tinggi kami terus balik ke Tg. Karang...





subuh....





baru nak tanam padi....











banyak burung bangau....



dah penat berjalan...dah puas bermain...dah balik kampung....tiba masa balik ye anak-anak... ayah ibu nak keje....banyak kerja yang menanti di opis.... nanti ada rezeki ibu ayah bawak jalan lagi... lepas ni kita jumpa RAMADHAN pula..... alhamdulillah....







2 comments:

muhammad aliff b. abdul rahim said...

wahh bestnye kak.....

lily ali said...

gi la aliff...best... cuma akk tak habis pusing...anak-anak dah kepenatan... hihihihihihiihi