Thursday, 9 June 2011

BILA HATI MERINDU...........

Tetiba jer rindu sesangat kat budak comel berdua nih kat opis..... lagi-lagi si adik.....sedapnya kiss-kiss si adik nih sebab dia baby lagi...korang pun mesti suka kiss baby kan.....sebab baby ni ada bau yang...ntah la Allah dh kurniakan bau baby yang sangat menenangkan bila kita kiss baby....ini bukan bermakna ibu tak nak kiss kakak ok....ibu tetap kiss kakak....cuma kakak dah besar...bila ibu kiss kakak...macam-macam alasan yang kakak bagi.....tapi bila kakak nak kiss ibu, time ibu tengah drive tu....itu yang ibu paling suka....ibu rasa bahagia sangat.....ibu akan miss suma tu bila kamu semua dah besar.....ermmmmm rindu betul la kat kamu berdua ni walaupun baru berapa jam ibu tak jumpa kamu berdua nih......penat????memang la penat nak uruskan kamu berdua...tapi ibu tak kisah.....itu dah tanggungjawab yang Allah dah beri kat ibu untuk ibu didik anak-anak ibu......sayangnya ibu kat kamu berdua.....tak terucap....seronoknya ibu bila kamu semua membesar didepan mata ibu.....kamu berdua adalah insan yang terpilih.....kamu berdua adalah insan teristimewa......ibu tak beza-bezakan kasih sayang antara kamu berdua...apa yang kakak dapat pasti adik jugak akan dapat...ingat anak-anak ku.....jaga diri elok-elok bila ibu dah tak ada nanti.....jangan lupa untuk doakan ibu hari-hari......ibu nak anak-anak ibu berjaya dunia dan akhirat...teringat malam tadi bila kakak tegur ibu cakap bodoh... terima kasih sebab tegur ibu...apala ibu nikan..tak bagi anak cakap bodoh...tp ibu cakap gak....tersenyum sendiri ibu bila teringat kata-kata kakak.... "ibu...tak baik cakap bodoh..bodoh...tau...." tertelan air liur bila dengar kakak cakap macam tu...sori my dear...ibu gembira sebab kakak dengar cakap ibu.....ibu bahagia adik pun dh sihat....ibu nak anak-anak ibu membesar dengan suasana yang sihat....yang sepatutnya...arghhhhhh....  syukur aku pada Allah...sebab bagi nikmat anak-anak pada aku.....orang lain belum tentu merasai nikmat macamana aku dapat.....sekali lagi terima kasih padamu YA RABBI....

2 comments:

Syarida said...

Hehehe...jaga percakapan bila didepan anak...kan dah kena tegur...

Irladylily said...

ida.....hahahahaha....anak2 sekarang bijak-bijak kan...