Friday, 25 May 2012

Rezeki Allah.....

Alhamdulillah...hari ni dah hari jumaat..... semua yang bekerja pasti suka kan... sebab esok dah hujung minggu.... hujan yang turun dari malam pasti membawa seribu rahmat.....sejuk skit malam  tadi bawak ke pagi...... last day skol, mia tak gi skol sebab demam....so pagi-pagi ayah dah antar anak-anak gi umah 'mak' diaorang....tapi mak hari ni halfday coz nak ker putrajaya.....  hari ni semua berlalu sekejap sangat.... dan macam-macam cerita.....dan banyak nya yang sangat mengembirakan....... pagi sepatutnya ada temujanji ngan pihak MAXIS...tapi orang MAXIS lambat sampai coz hujan & jem kat KL.....so pihak MAXIS sampai opis dah dekat kul 11 pagi......alamak...dah janji dengan pemaju pukul 12 pulak...... lepas keluar ker site dengan wakil MAXIS nak rushing jumpa pemaju pulak..... ehhhhhh...ehhhhhh..... wakil MAXIS bagi cenderahati la...... sukanya....walaupun tak seberapa....tapi pihak MAXIS sangat menghargai kerjasama kami....... ehhhhh...nak keluar tu......opssss ada cenderahati dari overseas la pagi tadi......dari sapa?????? MAK MERTUA......bukan mak mertua saya.....tapi seorang teknisyen saya.....mak mertuanya baru pulang dari Australia.....sebelum dia berangkat kesana, saya melawat anaknya a.k.a wife kepada teknisyen saya (zamri)....tengkiu makcik coklat CADBURY dari sana........hari jumaat ni semuanya yang manis-manis jer dari pagi.......huwaaaaaa.....ada lagi yang manis......tetiba masa menunggu wakil pemaju yang dijanjikan, 'ayah' cal..."ibu.....knp tak balas sms ayah??????"..... "tak perasan la ayah....ada apa???" "yeayyyyy!!!!! ayah lulus peksa!!!!yeayyyyyy!!!!ayah lulus peksa..." satu lagi berita yang sangat mengembirakan dan rezeki dari Allah......tak sia-sia kami meneman ayah belajar dan tunggu ayah periksa..... mendaftarkan ayah periksa dan mencarikan ayah nota.........dan bila jumpa pemaju.....ada juga berita yang bakal dan amat-amat menggembirakan....akan saya inform bila berita itu betul-betul termakbul........ setelah melalui liku-liku kehidupan yang kadang-kadang menyakitkan.....pasti Allah akan beri kita rezeki dan khabar yang menggembirakan.....

ni la dia cenderahati dari MAXIS dan MAK MERTUA ZAMRI tu...... terima kasih banyak....

2 comments:

AZLITA AZIZ said...

Assalamualaikum Lily

Terima kasih singah blog akak..ye!

salam kenal dari akak dan selamat berhujung minggu ^_*

Lily said...

waalaikumsalam kak.....terima kasih juga berkunjung ker blog saya.... saya adalah peminat setia akak......