Thursday, 4 April 2013

Kisah Tempahan Kuih/kek:Crepe Sedunia.....

Assalamualaikum.....syukur kehadrat Ilahi.....tempahan crepe saya semakin mendapat tempat dihati pelanggan.....

minggu yang sudah pecah rekod betul.....biasanyer jumlah jualan sebegitu banyak adalah jumlah untuk tiga atau empat hati nyer jualan..... tapi jumlah yang tercatat adalah untuk satu harinyer tempahan..... 100++ untuk satu hari nyer oder.....hari-hari sebelumnya pun oder meletup-letup...... last minit pun masih ada customer oder...tapi.... maaf kami dah tak cukup tangan nak membuatnyer....

bukan tak nak terima...tapi dah over limit sebab saya juga ada kerja hakiki yang perlu saya laksanakan......
apa pun terima kasih pada semua customer yang tak pernah jemu2 meng oder.......



OREO CREPE.......


CHOCOLATE CREPE


ni 1st trip hantar dulu.........
sebab fridge kat umah dah tak muat........


berkotak-kotak crepe ni masa nak hantar


lagi........
mabuk crepe la jumaat tu....
banyak sangat crepe....


see....betapa mabuk crepe jumaat yang sudah...
terpaksa beli chille......
berbaloi la beli......


penuh satu kereta ALZA depan belakang
dengan crepe...
petang tu terus pengsan keletihan....
cuti lerrrr.... tak ponteng tau......

Big BOS!!!!!
 tengah tunggu crepe siap packing nak delivery..
sabo ekkkk BOS......
kita sama-sama penat ekkk BOS....



Syukur kehadrat Ilahi atas rezeki ni...mudahan2 saya tak terus dibuai kealpaan dengan rezeki yang Allah kurniakan.... makin banyak hasad dengki..... makin bertambah-tambah rezeki yang Allah kurniakan.....


















5 comments:

Mazwin Samingan said...

lin, aku ala2 antu derian creepe jgk..bape 1 pack?

lily ali said...

lokkkkk antu ker????patut ada gigi macam derian kat kepala...wakakakaka durian 1 pack RM10.00 je..dlm ada 6 biji.. oreo n coklat ada 5 biji pun RM10.00

Mazwin Samingan said...

wak3...x sabo nk rase...

Mazwin Samingan said...

x saba nk rase...

lily ali said...

sabo2..... aku tgh kumpul duit nak beli itu emas......hakhakhakhakhakhak....