Wednesday, 29 August 2012

Kisah Raya: raya kat mana????

Assalamualaikum... masih belum terlambat rasanya saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin kepada semua rakan-rakan blogger... semoga lebaran kali ini lebih bermakna.... ermmmmm bukak semua blog kengkawan.... semua citer pasal raya....... hihihihihi alamak lambat la pulak nak publish pasal raya... almaklum bz sangat dan jauh berjalan raya kali ni..... 
eh...eh..eh... raya kat belah mana kawan-kawan suma tahun ni???????saya dah biasa tiap tahun raya bergilir dan tidak menjadi masalah pada kami. hihihihihihi tahun ni kami beraya di kampung si buah hati...... Kampung sawah Sempadan Tanjung Karang Selangor..... dengan sawah yang baru ditanam padi..... alangkah damainya suasananya.......... teringat zaman kanak-kanak beraya dulu...huwaaaaaaaa rindu la.... tapi boleh ker kembali ke zaman tu????? menangis air mata darah pun tak dapek den nak nolong kan........ raya belah mak mertua memang la meriah...sebab ramai lagi adik-adik ipar yang bujang-bujang..so semua berkumpul... masak memang la tak berhenti-henti..... 


Tema kami tahun ni Coklat Gold....... 
teringat tema ni,tema baju pengantin kami dulu
cantik kan......


posing gedik-gedik sebelum bermaaf-maafan

maafkan kakak yer ayah..... hihihihihihi

ibu...kakak mintak ampun...
kakak janji tak nakal-nakal lagi....


keluarga besar...... 


beraya bersama... 
ni beraya rumah mak long.....


dengan adik-adik ipar...... 
memang sporting diorang nih....
 lagi-lagi dapat kakak ipar macam aku nih...
haru biru jadinya......

eceh...... 
macam pengantin baru plak posing-posing tepi sawah kan....
pemandangan yang menarik kat rumah mak mertua.....



my buah hati....... 
one & only..... forever...
insyaallah...... 
kenapa lain plak muka aku masa ni??????

posing lagi......


alahai........


kelakar masa nih.... 
camera dah weak batery nyer.......


 ni gambar yang paling best......
hapening betul..... 
gambar ni suma tak get ready..... 
sebab batery suma dah weak....
 ingatkan tak jadi pic ni...... 
alhamdulillah raya tahun ni semuanya berjalan lancar.....
menyambut lebaran penuh kesederhanaan..... tapi sangat meriah.........


4 comments:

ida syarida said...

lin, sim kad aku rosak. No hang hilang, sat lagi send no hang sat ok... lagi satu, susah la nak bagi komen kat blog ni sebab kena bagi pengesahan bagai. ko buang la blh ? Hehehe...kita kan kawan baik. (suka suki je aku bagi arahan). Bestnye ko beraya....
Lagi satu, suka la warna baju raya ko...

Lily said...

la....yer ker????? camner boleh rosak?? aku dah buang tau.... sesapa boleh komen tanpa pengesahan... tapi stil kena bagi pengesahan jugak..... aku ambik tema tu sempena memperingati warna aku bersanding dulu...agagagagaga.. bleh gitu??? nanti aku send no aku kat ko yer...

ida syarida said...

hehehe...ooo patutla kali ni gambar makayah lagi banyak daripada anak. :)

Lily said...

saja jer kali ni gambar ibuayah lg banyak....... next ni ada citer lagi, so kat situ gambar anak-anak banyak plak....