Friday, 21 September 2012

Kisah Ilmu:Oh My English....

Assalamualaikum..... morning everybody.... ewah nak speaking pulak...... apa kena mengena Oh My English dengan n3 kali ni????? that day at opis someone want see me.....who's that women????nice women & a lot of motivation... . 1st time jumpa this women, saya dah suka.... untuk apa dia nak jumpa saya???? dia nak perkenalkan saya a lot of book for my kids... sangat bagus...... banyak vocabulary untuk anak-anak yang baru nak improve B.i.... disamping tu kita pun can improve our b.i.... ewah... tetiba jer saya boleh speaking english with that person.... she said my english not so bad.... tp saya beri tahu dah lama tak guna b.i nih.... dulu disamping saya sentiasa ada kamus b.i..... dan ada banyak sangat keratan akhbar in english that i get from news straits time.... banyak sangat penerangan dan kata-kata motivasi yang dia beri kat saya untuk mendidik anak-anak to improve b.i....... teruja sangat..... walaupun agak mahal set buku tu.... tapi saya nak dapatkan untuk anak-anak saya...... nantikan yer set buku tu..... kakak mia pun dah pandai b.i skit-skit.... terkejut ibu bila kakak mia ajar ibu speaking........ tak sabarnya nak buat mini library untuk anak-anak...nak letak sekali koleksi buku-buku saya........... dan saya suka sangat rancangan oh my english...... 


this is the person i told u all before.....
Kak Doris.... from Grolier...
see atas meja tu buku-buku dan alat-alat tuk ajar anak-anak...
next week i can get that set of book....
thanks a lot kak Doris......

~tak kisah la my english tonggang langgang..yang penting berani untuk menggunakannya~

4 comments:

ida syarida said...

Start dengan cd je dulu. Tapi ko kena temankan depa tengok, kalau kita tak duduk sekali, memang tak jalan la.....Kayra sekarang tengok cd tu seminggu sekali saja sebab dia dah jemu kot.

Lily said...

cd memang tak ambik ida.... sebab sebelum ni beli cd tapi bkn grolier nyer..... langsung dia tak layan.... anak-anak aku lagi suka buku.... budak-budak ni boleh mengadap buku tu lama2...... wahhh lepas ni boleh la kayra teach untie lyn b.i.....hihihihihihihi

ida syarida said...

Kayra pulak tak suka buku. Dia mana boleh duduk tetap je mnghadap satu benda tu lebih daripada 5 minit. Cd grolier tu bagus jugak tau Lin, aku rasa la. Sebab aku tengok Kayra minat pulak tengok. :)

Lily said...

hihihihihihi...perangai anak-anak lain-lain kan....cd tu aku beli jenama lain......hihihihihihi lari budget la kalau semua nak beli grolier nyer.....hari tu org grolier tu suggest aku beli buku jer sebab anak aku tak berapa suka cd...kalau cd katun dia suka la...